Kot voznik morate upoštevati pravila EU o času vožnje in času počitka ter načinu njune registracije (digitalni tahografi – EU pravila). Ta pravila se uporabljajo za vožnjo težkega tovornega vozila nad 3,5 tone ali avtobusa z 10 ali več sedeži (vključno z voznikom). Pravila morate upoštevati, če vozite na dolge razdalje ali dostavljate blago doma ali v tujini, ne glede na to, kje je vaše vozilo registrirano in ali ste samozaposleni ali zaposleni.

Pravila EU o času vožnje in času počitka poklicnih voznikov

 

Pravila EU o času vožnje se ne uporabljajo za vse vrste prevoza. V nadaljevanju so predstavljene izjeme,  kaj je zajeto v delovni čas voznika,  koliko mora trajati odmor oz. počitek, kaj je redni tedenski čas počitka ter praktični primeri.

 

Izjeme EU pravil o času vožnje in počitka

 

Pravila EU o času vožnje se ne uporabljajo za:

– linijske potniške prevoze na relacijah do 50 kilometrov

-večino vozil z maso do 7,5 tone za prevoz materiala, opreme itd. za voznikovo poklicno rabo v oddaljenosti do 100 km od sedeža podjetja

-vozila z največjo dovoljeno hitrostjo 40 km/h

-vojsko, civilno obrambo in gasilske službe

-vozila za pomoč na cesti v oddaljenosti do 100 km od njihove postaje

-specializirana vozila, ki se uporabljajo za humanitarno pomoč, nujne primere, reševalne intervencije ali zdravstvene namene

-vozila, ki jih uporabljajo sile za vzdrževanje javnega reda

-vozila za opravljanje preskusne vožnje za tehnični razvoj, popravilo ali vzdrževanje, ter nova ali predelana vozila, ki še niso v uporabi

-vozila ali kombinacije vozil z maso do 7,5 tone za nekomercialni prevoz blaga

-gospodarska vozila, ki imajo pravni zgodovinski status v državi EU, v kateri se vozijo, če se uporabljajo za nekomercialni prevoz potnikov ali blaga

-vozila ali kombinacije vozil z maso od 2,5 do 3,5 tone za prevoz blaga za lastne potrebe podjetja ali voznika (če prevoz ni glavna dejavnost)

V nekaterih državah EU obstajajo tudi nacionalne izjeme.

 

Praktični primer – obrtnik, ki prevaža težko opremo in proizvode

 

Matej se ukvarja z drevesničarstvom in vrtnarstvom. Znan je po svojih velikih drevesih. Da bi jih dostavil in zasadil, vozi drevesa in bager na tovornjaku in priklopniku, ki pogosto presegata 3,5 tone. Toda ker skupna teža ne presega 7,5 tone in Matej opravlja prevoze samo za svoje stranke v krogu do 100 km, zanj ne veljajo pravila EU o času vožnje.

 

Upoštevanje pravil – ne le v državah EU

 

Poklicni vozniki morajo upoštevati ta pravila v vseh državah EU, pa tudi v Švici, Lihtenštajnu, na Norveškem in Islandiji. Zunaj tega območja morajo vozniki v večini evropskih in nekaterih srednjeazijskih državah upoštevati pravila Evropskega sporazuma o delu posadk vozil, ki opravljajo mednarodne cestne prevoze  , znanega kot AETR. Večina pravil AETR je usklajenih s pravili EU, vendar obstajajo nekatere izjeme.

 

Kako dolgo lahko vozim?

 

Vozite lahko:

-9 ur na dan (in dvakrat tedensko do 10 ur na dan)

-56 ur na teden (največ 90 ur na dva tedna)

-izjemoma eno uro dlje, da se pripeljete do doma ali podjetja za začetek tedenskega počitka (ali dve uri več za začetek rednega tedenskega počitka).

 

Kaj je zajeto v delovni čas poklicnega voznika?

 

Delovni čas vključuje vse dejavnosti cestnega prevoza, kot so:

-vožnja

-natovarjanje in raztovarjanje

-pomoč potnikom pri vstopu v vozilo in izstopu iz njega

-čiščenje in tehnično vzdrževanje

-spremljanje natovarjanja in raztovarjanja blaga

-upravne formalnosti

Če ste samozaposleni voznik, se za delovni čas šteje tudi čas, ko morate biti na svojem delovnem mestu ali v vozilu na voljo stranki ali podjetju za prevozne dejavnosti.

 

Kako dolgo moram počivati?

 

Odmor ali počitek mora trajati vsaj:

-45 minut vsake 4 ure in 30 minut vožnje (lahko sta dva odmora v trajanju 15 in 30 minut)

-11 ur vsakih 24 ur dela, kar se lahko razdeli v dva počitka (najprej 3 in nato 9 ur v skupnem trajanju 12 ur) ali skrajšano obdobje največ 9 ur, in sicer največ trikrat med katerima koli dvema tedenskima časoma počitka

-45 neprekinjenih ur počitka po 6 dneh vožnje in najmanj 24 ur vsak drugi teden (če se pred koncem tretjega tedna nadomesti z enakovrednim enkratnim časom počitka, ki se doda drugemu času počitka, ki traja najmanj 9 ur)

Izjemoma lahko delate do 60 ur na teden, vendar v povprečju ne morete delati več kot 48 ur na teden v štirimesečnem obdobju.

 

Vsaj enkrat na štiri tedne se morate vrniti na lokacijo podjetja ali v kraj prebivališča ter tam opraviti redni tedenski počitek (ali daljši počitek kot nadomestilo za skrajšani čas počitka).

 

Pri vožnji z dvema ali več vozniki si lahko dnevni počitek vzamete v obdobju 30 ur (namesto 24 ur), v vozilu pa si lahko vzamete 45-minutne odmore (vsake 4 ure in 30 minut).

 

Za uporabo teh izjem morata biti od druge ure prisotna dva ali več voznikov.

 

Kaj je redni tedenski čas počitka?

 

Upravičeni ste do neprekinjenega rednega tedenskega počitka, ki traja vsaj 45 ur. Tega časa ne morete preživeti v vozilu. Imeti morate dostop do ustrezne in spolu primerne nastanitve z ustreznimi spalnimi in sanitarnimi prostori. Tedenski čas počitka se lahko skrajša enkrat vsaka dva tedna, vendar nikoli ne sme biti krajši od 24 ur. Vsako skrajšanje časa počitka je treba nadomestiti z enakovrednim enkratnim časom počitka, ki se pred koncem tretjega tedna doda drugemu času počitka, ki traja najmanj 9 ur.

 

Pri mednarodnem prevozu blaga si lahko vzamete dva zaporedna skrajšana tedenska časa počitka v tujini, vendar le pod naslednjimi pogoji:

-če v katerih koli štirih zaporednih tednih vzamete vsaj štiri tedenske čase počitka

-če sta vsaj dve od teh štirih obdobij redni tedenski čas počitka

-v naslednjem tednu se lahko vrnete domov – ali na lokacijo vašega delodajalca – in tam kot nadomestilo opravite redni tedenski počitek, ki traja najmanj 45 ur

 

Kako je z avtobusni potovanji v tujino?

 

Če prevažate potnike na potovanju v tujini in vaše delo traja več kot 24 zaporednih ur je situacija sledeča. Lahko delate do 12 zaporednih dni, če ste imeli pred potovanjem 45 ur rednega tedenskega počitka. In če ob vrnitvi sledita dva tedenska časa počitka (najmanj 69 ur). „Pravilo 12 dni“ se uporablja le, če imate v vozilu digitalni ali pametni tahograf. Od 22.00 do 6.00 potrebujete drugega voznika ali pa si morate vsake tri ure vzeti 45-minutni odmor (in ne vsake 4,5 ure).

 

Vedno uporabljajte tahograf – digitalni tahografi eu pravila

 

Če za vas veljajo pravila o času vožnje, morate vsako vožnjo registrirati s tahografom. Vaš delodajalec mora evidence hraniti vsaj dve leti, na zahtevo pa lahko dobite izvod. Organi lahko tahograf preverijo kadar koli in kjer koli na cesti ali v prostorih podjetja.

 

Če časa vožnje ne registrirate pravilno, vam lahko države naložijo kazni ali sprožijo sodni postopek. V tem primeru boste prejeli pisna dokazila, ki jih morate hraniti v vozilu.

 

Celovita analiza aktivnosti voznikov

 

Za lažje spremljanje aktivnosti časa vožnje in časa počitka je zelo aktualna analiza aktivnosti voznika. To omogoča platforma TahoPoročila,  s katero analizirate čas vožnje in počitka in ustvarite različna poročila v parih sekundah.  V kolikor je zaposlenih več voznikov pri enem delodajalcu,  je omogočen celovit pregled aktivnosti vseh voznikov ali samo izbranih. Več informacij najdete tukaj.

Vir: Pravila EU o delu v cestnem prometu